Gratis fragt over 750 kr.

Libanesisk tabouleh med belugalinser - Bælgfrugter fra bornholm er toplækre!

Libanesisk tabouleh med belugalinser - Bælgfrugter fra bornholm er toplækre!

Tabouleh med bulgur og linser. 

Bulgur fordi det hører til og giver god crunch, og linserne fordi du så kan blive ordentligt mæt. Spis salaten som hovedret med feta eller stegt halloumi og pitabrød. Eller brug den som tilbehør til masser af grillede peberfrugter/auberginer/courgetter, kebab, fisk og skaldyr. 

Bornholmske bælgfrugter er skønne og danske, Belugalinser fra bornholm er toplækre!

Opskriften er til 4 personer som hovedret og 8 som tilbehør.

Beluga-tabouleh

Ingredienser:

150 g kogte belugalinser

500 g bredbladet persille

1 bundt frisk mynte

1 tsk. tørret mynte

250 g løg eller 3 bundter forårsløg

600 g friske tomater

2 dl fin bulgur

Saft fra 4-5 store citroner

2 dl olivenolie

½ spsk. groft salt

Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Kog belugalinserne efter anvisningen på pakken og sæt dem i køleskabet. Vask alle grøntsagerne grundigt og tør dem med et viskestykke. Skær stilken af persillen (kan bruges til at koge fond på) og hak persillen fint. Til Tabouleh skal alt være finthakket. Skær tomaterne i halve og fjern kernehuset med en ske. Hak tomaterne fint og bland dem med bulguren. Saften fra tomaterne blødgør bulguren (bulguren skal nemlig ikke koges til tabouleh!). Hak persille, mynte og forårsløg og blandt nu urter, tomat og de kogte linser sammen i en stor skål. Pisk salt, peber, citronsaft og olivenolie sammen og hæld i salaten. Rør let sammen og smag til med salt og peber efter behov. Så er salaten klar til servering. Brug evt. hjertesalat eller blade fra spidskål som ”bestik” til at scoope salaten op.

 

#belugalinser #tabouleh #bælgfrugter #vegetarisk #kates joint #bornholm #sundmad #salat #healthyliving #kateskøkken

Latest Stories