Tabouleh med bulgur og linser.
Bulgur fordi det hører til og giver god crunch, og linserne fordi du så kan blive ordentligt mæt. Spis salaten som hovedret med feta eller stegt halloumi og pitabrød. Eller brug den som tilbehør til masser af grillede peberfrugter/auberginer/courgetter, kebab, fisk og skaldyr.
Bornholmske bælgfrugter er skønne og danske, Belugalinser fra bornholm er toplækre!
Opskriften er til 4 personer som hovedret og 8 som tilbehør.
Beluga-tabouleh
Ingredienser:
150 g kogte belugalinser
500 g bredbladet persille
1 bundt frisk mynte
1 tsk. tørret mynte
250 g løg eller 3 bundter forårsløg
600 g friske tomater
2 dl fin bulgur
Saft fra 4-5 store citroner
2 dl olivenolie
½ spsk. groft salt
Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Kog belugalinserne efter anvisningen på pakken og sæt dem i køleskabet. Vask alle grøntsagerne grundigt og tør dem med et viskestykke. Skær stilken af persillen (kan bruges til at koge fond på) og hak persillen fint. Til Tabouleh skal alt være finthakket. Skær tomaterne i halve og fjern kernehuset med en ske. Hak tomaterne fint og bland dem med bulguren. Saften fra tomaterne blødgør bulguren (bulguren skal nemlig ikke koges til tabouleh!). Hak persille, mynte og forårsløg og blandt nu urter, tomat og de kogte linser sammen i en stor skål. Pisk salt, peber, citronsaft og olivenolie sammen og hæld i salaten. Rør let sammen og smag til med salt og peber efter behov. Så er salaten klar til servering. Brug evt. hjertesalat eller blade fra spidskål som ”bestik” til at scoope salaten op.
#belugalinser #tabouleh #bælgfrugter #vegetarisk #kates joint #bornholm #sundmad #salat #healthyliving #kateskøkken
Share:
Dhal med belugalinser - her er en opskrift på en mere klassisk dhal.