Gratis fragt over 750 kr.

Beluga Bolognese – hvor du helt glemmer kødet

Beluga Bolognese – hvor du helt glemmer kødet

Opskriften er et bud på den allestedsnærværende belugabolognese.

Opskriften er til 6-8 personer rundt om bordet ­– eller nok til back up i fryseren. Smager endnu bedre dagen efter.

Ingredienser:

20-30 g tørrede svampe

300 g belugalinser

2 gulerødder

½ fennikel (150-200 g)

1 rød eller grøn peberfrugt

200 g champignon

4 stængler bladselleri

½ dl olivenolie

1 stort finthakket løg

4-5 fed hvidløg

½ tsk. fennikelfrø

3 spsk. tomatpuré

1,5-2 dl. rød/hvid/rosé – brug dine vinrester!

2 laurbærblade

1 tsk. sort peber

1 spsk. groft salt

1 tsk. sukker

½-1 tsk. chiliflager

½ tsk. tørret rosmarin

½ l kogende vand

1 grøntsagsbouillonterning

1 dåse (400 g) flåede tomater

1 parmesanskorpe

1 håndfuld frisk basilikum

Parmesan til at drysse over

Tørret pasta – bredbåndet pasta er godt til saucen.

 

Sådan gør du:

Læg de tørrede svampe i blød. De kan udelades, men siger det bare – runder smagen smukt af. Skyl belugalinserne og lad dem stå i en skål med vand, mens du fixer resten.

Kom gulerødder, peberfrugt, champignon og bladselleri i passende stykker i foodprocessoren og blend det groft.

 

Kom olivenolien i en tykbundet gryde sammen med finthakket løg og hvidløg og brun det let på lav varme i ca. 7-8 min. Skru nu op for varmen og tilsæt grønsagsblandingen sammen med fennikelfrø og brun det hele i 5 min. Kom nu tomatpuré og vin i og lad det simre i 4-5 min. Tilsæt laurbær, de opblødte svampe peber, groft salt, sukker, chiliflager, rosmarin og oregano og lad det simre i 3-4 min.

 

Si vandet fra linserne og kom dem i gryden med ½ l kogende vand, grøntsagsbouillon og blendede flåede tomater, skorpen af parmesanosten (frys altid dine skorper fra gode faste oste – magi i gryderetter, supper og risotto). Lad retten simre i 25-30 min. og gerne længere.

 

Ønsker du en cremet bolognese, så tilsæt en sjat fløde, mascarpone  eller creme fraiche de sidst 5-10 min. Tilsæt ekstra vand undervejs, hvis der er behov for det og smag til med salt og peber. Tilsæt basilikum lige inden servering. Bland pasta og sauce sammen i gryden i de mængder, du syntes er passende.

 

 

Latest Stories